Откриха три трупа в Хималаите

Откриха три трупа в Хималаите Три тела бяха открити в отдалечен край на Хималаите в Непал. Телата се намират близо до мястото, където миналия месец изчезнаха трима френски алпинисти.
Групата се опитваше да изкачи Мингбо Айгер, 6000-метров връх близо до Еверест. Алпинистите за последен път бяха чути по сателитен телефон от лагера си на 26 октомври, припомни БГНЕС.
Лошото време възпрепятства намирането на мъжете. Член на спасителния екип заяви, че те може да са били погребани под сняг с височината на пететажна сграда.
Полицейският инспектор Риши Радж Дхакал заяви пред АФП, че в района на издирване са открити три тела от местни планински водачи, но отбеляза, че все още е твърде рано да се потвърди самоличността им.
"Изпратен е хеликоптер заедно със спасителен екип от професионални планински водачи, за да донесат тези тела", добави той.
Тримата млади алпинисти - Томас Арфи, Луи Пашуд и Габриел Милош - са били част от осемчленна експедиция, която се е разделила на две групи, за да изкачат различни върхове.
Изглежда, че мъжете са се отказали да изкачват върха и лавината ги е затрупала по пътя наобратно.
08.11.2021, 13:29 часа
890 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha