Йогата като превенция на затлъстяване и гръбначни изкривявания сред децата

Йогата като превенция на затлъстяване и гръбначни изкривявания сред децата

Йогата не е тренировка, а съчетание на духа и тялото, тя е време за ментално и физическо отпускане. Това споделя треньорът Цвета Маркова. Оказва се йога упражненията са подходящи и за деца на всякакви възрасти. 
"При мен идват много малки дечица на по 3-4 години, часовете посещават и тинейджъри. Йогата е занимание, подходящо за хора на всякакви възрасти. Предизвикателство са часовете с най-малките, тъй като те по-трудно задържат вниманието си върху едно нещо. Старая се обаче да поднасям всичко под формата на игра, за да не остава у тях усещането на задължение", споделя Маркова. 
Освен приятна, йогата има и изключително благоприятно въздействие върху телата на най-малките. Чрез няколко минути занимания могат да се предотвратят гръбначни изкривявания и затлъстяване- широко разпространени сред подрастващите. 
"Йогата развива еднакво гъвкавост и сила. Спомага за справяне със стреса, на който всички сме подложени. Освен това при всяко физическо упражнение се отделя хормонът на щастието. Виждам го и сред децата, въпреки, че нашите занимания са по-спокойни, те си тръгват с приповдигнато настроение", разказва треньорът. 
Без значение на какъв спорт ще бъде записано детето, той може да му бъде само от полза, смята Цвета Маркова. 

11.11.2021, 16:26 часа
497 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha