Палаво помагало: 8 ползи от самозадоволяването за жените

Палаво помагало: 8 ползи от самозадоволяването за жените Много хора си мислят, че като имаш постоянен партньор, сексът става редовен, вечен и абсолютно вълшебен и всичко е прекрасно, защото се обичате. Оказва се, че това са съвсем нереалистични очаквания, особено след като се появят и децата. Обикновено майката е твърде уморена, за да мисли за секс. Ако бащата също е активен в отглеждането им, сексът почти изчезва от картинката. И точно тук се появява удоволствието от самозадоволяването. Макар че се смята, че мастурбират предимно мъжете, истината е, че жените също обичат да го правят. Ето какви са ползите от самозадоволяването.

Засилва самочувствието
Психолозите и гинеколозите често коментират, че мастурбацията е здравословна изява на контрола върху тялото. Тялото си е твое и можеш да си играеш с него. Мастурбацията ти помага да опознаеш анатомията, физическите си нужди и да споделиш това познание с партньора си.

Трупате опит
За тези, които са против секса преди брака, мастурбацията е опит и познание. Ако нямате много опит в секса преди сватбата, ви е трудно да кажете какво искате и какво ви е приятно, а мастурбацията ви помага да се научите.

Осигурява ви време и място
Ако сте прекалено уморена да правите секс, имате право да откажете, но това не значи, че не можете да се пипате, за да се успокоите преди да заспите. Когато сте стресирана или уморена, една бърза игра ви помага да се отпуснете, без да полагате усилия с партньора си. Според специалистите, не е добра идея да разчитате на сексуално задоволяване само от партньора си, защото можете да се разочаровате и затова е добре понякога да се задоволявате сама.

Помага на жената да се грижи сама за себе си
В удоволствието няма нищо лошо, дори да си го доставяте сама. Оргазмът е един от най-хубавите подаръци, които можете да си направите. Мастурбацията е начин да се погрижите за себе си и да подхраните тялото си по начин, който желаете, независимо дали е за бързо задоволяване, или ще си играете с часове в търсене на нови ерогенни зони.
Мастурбацията е грижа за себе си. Специалистите коментират, че е препоръчително да получавате между 1 и 3 оргазма седмично. Ако нямате партньор, или той не е особено заинтересован, трябва да се погрижите сама за себе си.
Колкото повече секс, толкова по-добре. Дори да си доставяте удоволствието сама, ще се чувствате по-секси и възбудена и ще привличате мъжете. Мастурбацията в брака помага на двойките да разберат каква стимулация очакват от партньора си, за да засилят удоволствието. Тя добавя разнообразие в репертоара. Още повече, че не е задължително да мастубирате сама. Ако се самозадоволявате едновременно, ще се чувствате по-близо един до друг.

Облекчава стреса
Ако няма кой да ви направи масаж на гърба в края на тежък ден, се самозадоволявайте. Специалистите отбелязват, че това намалява стреса и риска от рак на маточната шийка или простатата. При оргазма се освобождават ендорфини – допамин и окситоцин, който освен всичко останало, намаляват болката и стреса.

Сънят ви е по-хубав
Тъй като оргазмите намаляват стреса, лекари и психотерапевти препоръчват мастурбация преди лягане за по-хубав сън.

Отпуска напрежението
Независимо от стереотипите, понякога мъжете просто не искат да правят секс. Какво да правите, ако вие искате? Поемете нещата в собствените си ръце, разбира се. Психотерапевтите съветват двойките да мастурбират, когато единият партньор няма желание за секс. Това е чудесен начин за отпускане на напрежението, без да карате партньора си да се чувства виновен.

Кара ви да пробвате нови неща
Страх ви е да кажете какво искате? Приемете соловата акция за генерална репетиция. Не се притеснявайте да пробвате нови усещания. Галете се леко през бельото, експериментирайте с ръчния душ и вибрации. Колкото повече различни начини за удоволствие пробвате, толкова по-лесно ще си е да кажете на партньора си какво искате.
15.01.2022, 10:00 часа
620 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha