Черна статистика! 14 загинали и 102-ма ранени във войната по пътищата в област Враца от началото на годината

Черна статистика! 14 загинали и 102-ма ранени във войната по пътищата в област Враца от началото на годината 14 души са загинали в катастрофи на територията на област Враца от началото на годината. Такава е черната статистика на МВР за първите 6 месеца от 2022-ра. Ранените във войната по пътищата са 102-ма. 
За отчетения период във Врачанско са станали общо 315 катастрофи. Данните показват, че най-много от тях са били на територията на общините Враца и Криводол, следвани от Мездра и Бяла Слатина. Според статистиката, най-критичният ден е събота, а най-честата причина за пътните инциденти е несъобразената скорост. Катастрофи настъпват най-често в светлата част на денонощието, като преобладават тези на територията на населените места. 
От посочените данни МВР вади следните изводи: Необходимо е засилено полицейско присъствие в понеделник, както и в петък и събота, когато автомобилния трафик е най-голям интензитет. През почивните дни трябва да се наблюдават транспортните потоци и при необходимост да се регулира движението с цел недопускане на задръствания и тапи на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта. Акциите на Пътна полиция трябва да се провеждат основно през деня, във времето от 8 до 21 часа, преимуществено в населените места на  територията на областта и по общинската пътна мрежа. 
За отчетния период са убити 2-ма и са ранени 7 пешеходци. Като причина за настъпването им се посочва, че от страна на водачите на МПС не е налице достатъчна предпазливост към уязвимите участници в движението. От МВР смятат, че водещ фактор е и неправилното движение на пешеходците. 
 
05.07.2022, 16:53 часа
976 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha