Част от огромен силоз за зърно на пристанището в Бейрут се срути

Част от огромен силоз за зърно на пристанището в Бейрут се срути Срути се част от огромен силоз за зърно на пристанището в Бейрут. През 2020 година той пострада при експлозия, при която загинаха над 200 души, а повече от 6 хиляди бяха ранени. 
До сегашното срутване се стигна след пожар, който продължи  седмици наред в северния сектор на силоза заради ферментиращо зърно. Пожарникарите и ливански войници не успяха да изгасят огъня, който продължи да тлее и да  разпространява неприятна миризма чак до близките градове.
При срутването е изхвърлено огромно количество прах, а заради силния тътен мнозина са помислили, че отново има експлозия. Засега няма информация за пострадали.  
"Възраждат спомена за експлозията от 4 август. Не се притесняваме за нас, а за децата ни, заради нарастващото замърсяване и миризмите... ние дори нямаме ток сега. Вместо да ни осигурят електричество за квартала, за да можем да затворим прозорците и да включим вентилатор, нямаме ток", разказва Фади Хюсеин, жител на Бейрут.
 
01.08.2022, 09:47 часа
635 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha