На финала са дейностите по обезвреждането на серовъглерода на "Камибо" /снимки/

На финала са дейностите по обезвреждането на серовъглерода на "Камибо" /снимки/ Областният управител на Враца Стефан Красимиров и заместник областният управител Красимир Колев проведоха вчера работна среща за изпълнение на последния етап от обезвреждането на останалото количество серовъглерод от площадката на „Камибо“ ООД – ТП „Хименерго“ в града. В срещата взеха участие началник група ПКПД при РДПБЗН – старши инспектор Красимир Илиев, управителят на фирма „Балкан Ресурс“ ЕООД – Димитър Иванов и консултанти.
Управителят на фирмата-изпълнител представи информация за извършените до момента дейности за обезвреждането на токсичното вещество, които започват на 27.06.2022 г. чрез снабдяване на площадката на „Камибо“ ЕООД с необходимо оборудване. Впоследствие са извършени неутрализация на остатъчното количество серовъглерод в цистерните по химичен способ. Към момента се извършват дейности по неутрализация на отпадната вода в басейните, съхраняваща цистерните със серовъглерода, чрез привеждането ѝ до неутрално състояние, след което същата ще бъде заустена в централен утаител.
Предстои да бъде извършен крайният етап от цялостното обезвреждане на съоръжението чрез третиране на цистерните по безопасен и ефективен начин от екип от специалисти на „Балкан Ресурс“ ЕООД. Конкретните мерки ше бъдат обсъдени на нова среща след изготвяне на техническо решение от фирмата-изпълнител, гарантиращо противопожарната безопасност и защитата на населението при окончателното третиране на металните цистерни. С това се очаква успешното приключване на казуса със серовъглерода на „Камибо“ ЕООД, чието разрешаване бе инициирано от областния управител Стефан Красимиров в края на април тази година.       
03.08.2022, 10:36 часа
667 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha