МВнР: Консулството ни в Киев възобновява работа

МВнР: Консулството ни в Киев възобновява работа

В момента тече работа по поетапно възстановяване на нормалната работа на посолството ни в Киев и консулската служба. Предполагаме, че следващата седмица ще се даде старт на работата му. Това заяви заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев.
Коджабашев информира, че на 26 септември ще се проведе най-важната среща на ООН – Общото събрание в Ню Йорк.
„Основният дебат на общото събрание на ООН по време на 77 сесия ще бъде водоразделен момент - трансформативни решения за взаимнообвързани предизвикателства”, посочи той.
Говорителят на МВнР каза, че основни приоритети за страната ни по време на срещата ще бъдат войната в Украйна, предизвиканата от нея криза – продоволствена и енергийна. Коджабашев добави, че важни теми, които също ще се застъпят от българските представители, са и темата за Устойчиво развитие 2030 и преодоляване на последствията от пандемията.
„Днес и утре ще се проведе 20-то заседание на историческата комисията”, каза още Коджабашев във връзка с РС Македония и добави, че преди два дни в МОН се е провела среща с членовете на смесен състав.
„МОН има готовност да изпълни всички договорености и ангажименти, очакваме същото и от македонската страна”, категоричен е той. 

14.09.2022, 14:13 часа
369 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha