Избраха терен за изграждане на детската болница

Избраха терен за изграждане на детската болница "Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница, който отговаря на почти всички, да не кажа на всички критерии, които бяха поставени за модерна европейска детска болница. Теренът е около 40 декара в кв. Овча Купел, Горна Баня. Намира се до Ортопедичната болница. Теренът е изключително подходящ, тъй като първо е много добър климат на конкретното място и много добър достъп и до метро и други комуникации." Това съобщи на брифинг здравният министър Асен Меджидиев.
"Теренът позволява да бъде изградена, освен детската болница към нея и хотел за родители и рехабилитационен център, да бъдат обособени отделните спешни структури, реанимационни структури и всички специалности, спрямопо потребностите, които са заложени", обясни още Меджидиев. 
"Сред 5-те терена, които имахме възможност да избираме, това се оказа наистина най-подходящият", заяви здравният министър. 
"Този терен, първо беше отреден, така или иначе в ПУП, беше отреден за болничен комплекс. Проблемът в него съществуваше, че в средата на буклавно на УПИ имаше един частен, и все още го има, разбира се, частен имот. Помогна и кметът на Овча Купел, направихме среща с него. Той успя да намери собствениците на частния имот", събощи и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. 
Частният имот е преместен в края на целия имот, допълни Шишков.
02.11.2022, 11:30 часа
326 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha