Община Лом е в готовност за зимното почистване

Община Лом е в готовност за зимното почистване Общинското предприятие "Чистота" в Лом ще поддържа през зимния период улиците в града и общинските пътища при снегонавяване и заледяване.
Седем снегорина, както и допълнителна техника, ще се включат в снегопочистването. Приоритетно ще се чистят от сняг улиците и подходите към болницата, училища, детски градини, полицията, пожарната, социални домове, държавни институции, както и основните градски пътни артерии.
Против заледяване са осигурени достатъчни количества сол и калиев хлорид, а пясък ще се използва само при тежки заледявания и снегонавяване, за да се избегне затлачване на отводнителните шахти и канализация.
Агенция "Пътна инфраструктура" пък ще се грижи за пътищата от републиканската пътна мрежа. Всяка година местната общинска управа призовава гражданите, собствениците на фирми, учреждения и търговски обекти, както и домоуправителите на жилищни блокове, да имат готовност да организират почистването на снега от прилежащите към сградите площи.
11.12.2022, 16:15 часа
560 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha