Арт календарът на ДП РАО представи 12 вида вековни дървета и техните интересни истории /снимки/

Арт календарът на ДП РАО представи 12 вида вековни дървета и техните интересни истории /снимки/ По традиция в края на отминаващата година Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ представи творческия си календар за идната 2023-та година и награди емблематичните фотографии, оформили съдържанието му.
За четиринадесета поредна година журито, ангажирано с излъчването на най-впечатляващите снимки, бе затруднено в избора си от над 200 фотоса, изпратени в отговор на темата на тазгодишния корпоративен фотоконкурс „Дървото – свидетел на времето“.
Професионалният поглед на комисията определи като безапелационен победител фотомоментът на отлитащ от гнездото си върху изсъхнало дърво щъркел, увековечен от Валентина Димитрова, нарекла снимката си „Животът продължава“. Последваха я Ивайло Илийн с фотография на един от стожерите в биорезервата в село Чупрене и Десислава Иванова, запечатала вековен чинар край село Турия. Така и трите почетни награди станаха притежание на служители на Специализирано поделение „Извеждане от експлоатация“. 
Иначе контекстът на темата – дървото като символ на живота, свидетел на събитията и връзка между земното и небесното – се оказа притегателен за 28 участници от всички специализирани поделения на предприятието. Общите им усилия представят на страниците на корпоративния календар дванадесет вида вековни дървета и техните впечатляващи истории, поставили и тази година акцент върху придружаващите текстове и допринесли за експресивната последна страница на изданието. Десет служители на предприятието взеха участие във фотонадпреварата за първи път, а шестнадесет участници заслужиха признание в различните категории на специалните награди.
Авторите на фотографиите бяха наградени от изпълнителния директор Дилян Петров на специална церемония, състояла се на 22 декември в мултифункционалната зала на Информационния център по извеждане от експлоатация, а преди събитието организатори и гости получиха благословия от малките коледари от 2Б клас на СУ „Христо Ботев“.
Всички награди за участниците във фотоконкурса са индивидуално изработени с изключително внимание от дамите от социално предприятие творилница „Добрини“ към сдружение „Книгини“ във врачанското село Челопек. 
22.12.2022, 18:43 часа
685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha