Д-р Владимир Йорданов: Нашето мото в "Санте Вита" е „Професионална грижа за нашите домашни любимци“ /интервю/

Д-р Владимир Йорданов: Нашето мото в "Санте Вита" е „Професионална грижа за нашите домашни любимци“ /интервю/ Основателят и управител на ветеринарна клиника „Санте Вита“ д-р Владимир Йорданов разказва за пътя към реализирането на този успешен проект.

- Кога за първи път осъзнахте, че искате да бъдете ветеринарен лекар?
Желанито да помагам на животните бе просто една детска мечта. Реално осъзнах, че съм я сбъднал след няколко години практика, когато започнах да чувствам професията като призвание.

- Къде и кога сте завършил ветеринарномедицинското си образование?
През 2003 г. завърших факултета по ветеринарна медицина към Лесотехническия университет в гр.София. Последващия държавен стаж беше в клиника за дребни животни и това в голяма степен предначерта професионалният ми път, който следвам вече почти 20 години.

- Коя е Вашата професионална насоченост? 
Практиката, която ръководя в момента е насочена изцяло към лечение и профилактика на дребни животни, имам предвид домашни любимци. Всички главни лекари сме профилирани в конкретни области. Моята професионална насоченост е ортопедия, хирургия и анестезиология. Колегите д-р Йосиф Еленков и д-р Маргарита Илиева имат засилени интереси съответно в областта на кардиологията и дерматологията. С д-р Ивайло Василев развиваме ендоскопията като най-новата услуга в нашето портфолио. Членуваме в професионалните асоциации по ортопедия и травматология, кардиология и дерматология. Ежегодно вземаме участие в редица семинари и обучителни курсове и имаме амбицията да лекуваме своите пациенти в крак с модерните разбирания и научни постижения.

- Кога и как възникна идеята за вашата ветеринарна практика?
През 2007 г. заедно с д-р Маргарита Илиева основахме малка амбулатория като част от смесена практика в Козлодуй, която в последствие бе разширена и развита като специализирана клиника за домашни любимци.  За петнадесет години във ветеринарната професия успяхме да реализираме един успешен проект - "Санте Вита" с две модерно оборудвани клиники за лечение на домашни любимци в.Козлодуй и Враца. Казвам успяхме не случайно, защото ако идеята е моя, то усилията са на всички колеги, част от екипа на "Санте Вита".

- Кое е било най-голямото професионално предизвикателство за Вас през годините?
Създаването на добър колектив е най-сложната част от един бизнес, без който не можеш да имаш устойчиво развитие. Това е неспирен и динамичен процес на обновяване, разширение и непрекъснато усъвършенстване. Смея да твърдя, че през годините съм успял да създам един изключително добър екип, изповядващ една и съща максима – „това което правим да го правим по възможно най-добрия начин“.

- Вашето мото е „Професионална грижа за нашите домашни любимци“. Как се постига високо ниво на услугата и има ли рецепта за това?
Продължаващото ветеринарномедицинско образование е задължително за всички практикуващи ветеринарни лекари, просто защото е единствения начин да предлагаме услуга на високо ниво и да сме част от една уважаваща себе си и уважавана от своите клиенти професионална гилдия. През годините съм имал удоволствието да контактувам с доста колеги извън своята практика, изповядващи същите идеи за развитието на ветеринарната професия. Благодарен съм на всички от които съм се учил и продължавам да се уча. Щастлив съм, че има млади ветеринарни лекари които искат да се учат от мен. Споделянето на професионален опит е безценно и хората които го правят имат моето огромно признание и уважение.

- Какъв е Вашият стремеж към настоящия момент?
Целите, които си поставяме с новия обект във Враца са да надградим постигнатото и да дадем възможност на младите колеги в екипа за израстване. Имаме уникалния шанс да практикуваме една динамично развиваща се професия. Именно ежедневите прдизвикателства я правят толкова вълнуваща и интересна. Всичко това на моменти е доста уморително, но аз вярвам, че в постоянството се крие ключа към успеха. 
16.01.2023, 08:50 часа
5422 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha