Заради залятата с киселина гледачка: Веско Културиста остава в ареста, имал връзки в крими контингента

Заради залятата с киселина гледачка: Веско Културиста остава в ареста, имал връзки в крими контингента Веско Културиста от Враца, срещу когото е повдигнато обвинение за съучастие в заливането с киселина на гадателката Антоанета Тодорова в дома ѝ в пловдивския ж.к. "Тракия", остава в ареста.
50-годишният Веселин Вълчанов е поискал мярката му за неотклонение да бъде променена от "задържане под стража" в по-лека, но съдът не е уважил искането му.
Веско Културиста и Йордан Цветанов, известен като Данчо Електрода, са обвинени в причиняване на средна телесна повреда от трета степен, изразяваща се в химическо изгаряне от киселина по лицето, шията и врата в ляво, гръден кош, корем, двата горни крайника и десен долен крайник на Тодорова. 
Двамата пътували от Враца до Пловдив с автомобила на Вълчанов. Той е шофирал и не знаел намеренията на Цветанов. Стигнали до блока на Тодорова, Вълчанов останал в колата, а Цветанов отишъл в дома ѝ и лиснал в лицето ѝ сярна киселина. Когато се върнал отпътували обратно за Враца.

Маскиран мъж заля с киселина жена в дома ѝ в Пловдив

Деянието е извършено на 14 март 2023 г., мъжете са арестувани три дни по-късно, а на 20 март районният съдия Васил Тасев определи мярка "задържане под стража" за Цветанов и "парична гаранция" в размер на 1500 лева за Вълчанов.

Ексклузивно! Двама врачани са арестувани заради залятата с киселина гадателка в Пловдив

След това обаче съдебен състав от Окръжния съд измени мярката на Вълчанов  също в "задържане под стража". 

Първо в BulNews: Веско Културиста и Данчо Електрода са арестуваните врачани заради залятата с киселина гадателка в Пловдив

В четвъртък адвокатката на Вълчанов изтъкна в съдебната зала, че подзащитният ѝ е обвинен като помагач. Не може да се твърди, че е знаел, че другият обвиняем ще извърши престъпление, а съгласно закона, отговорността за престъпно деяние е лична. Припомни, че има прокурорско постановление, с което му е забранено да напуска пределите на страната.
Представителят на държавното обвинение посочи, че има доказателства за връзките на обвиняемия с криминални контингент, който му е правел поръчки и той се е съгласявал с тях. Освен това е имал контакти със свидетели по делото, като е опитвал да ги склони да променят показанията си. 

От последните минути! Съдът върна в ареста Веско Културиста, притискал свидетел

Самият Веселин Вълчанов заяви, че няма нищо общо с престъплението, в което го обвиняват. В крайна сметка съдия Тасев потвърди мярката "задържане под стража", която може да се обжалва пред по-горната инстанция.
12.05.2023, 09:45 часа
7387 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha