Млади готвачи от Врачанско мериха сили в кулинарно състезание в ПГТР /снимки/

Млади готвачи от Врачанско мериха сили в кулинарно състезание в ПГТР /снимки/ Днес ОИЦ-Враца проведе кулинарно състезание. Събитието е част от национална кампания на мрежата от ОИЦ в България. Млади готвачи от три училища подготвят 3-степенно меню, което беше оценено от шеф готвачите Цветомира Стоянова, Светлана Илиева, Мартин Недялков. Домакин на събитието бе Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство - Враца, а гости ПГ „Алеко Константинов“ – Мездра и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Криводол.
Всяко едно от училищата бе представлявано от петима в отбор в надпреварата с меню от Бобена салата, милфьой и пилешко с гъбен сос и полента. Успоредно със състезанието се проведе среща дискусия в която се включиха представители от Бюро по труда - Враца, Център по кариерно ориентиране – Враца, ПТГ "Н. Й. Вапцаров" - Враца, ПГ "Димитраки Хаджитошин" – Враца, Регионална библиотека "Христо Ботев" – Враца, Дом на науката и техниката, Център Европа директно - Враца, РУО - Враца, Индустриална стопанска камара - Враца.
Специални демонстрации на още видове умения бяха направени от ЦПЛР младежки духов оркестър - Враца с ръководител Калоян Трайков, които посрещнаха участниците и гостите с букет от известни мелодии, във фоайето имаше демонстрации на ученици от ПГ "Димитраки Хаджитошин" със интериорен дизайн, картини и други арт произведения.
Целта на събитието е да бъде отбелязана Европейската година на уменията 2023 г. чрез популяризиране сред широката общественост възможностите за образование, обучение и придобиването на умения чрез европейски средства. По време на дискусията бяха обсъдени възможности за обучения и всеки един от участниците представи развитието на различни умения у хората, реализиране на проекти свързани с обучения и развитие на умения и необходимостта от тясна връзка на бизнеса с всички обучителни институции и организации.
29.05.2023, 16:53 часа
3124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha