Вучич: Две сръбски деца са били малтретирани от косовската полиция в Звечан

Вучич: Две сръбски деца са били малтретирани от косовската полиция в Звечан Сръбският президент Александър Вучич заяви на пресконференция днес, че косовската полиция е малтретирала две деца - брат и сестра - в село близо до Звечан, Северно Косово, предаде Танюг.
Той каза, че вчера косовските полицаи са спрели насилствено двете деца - Дара и Кристиан - и са ги съборили на земята, ритали са ги и са ги влачили по земята. Вучич каза също, че е разговарял тази сутрин с майката на двете пострадали деца.
Снощи Службата за Косово и Метохия съобщи, че в село Житковац, близо до Звечан, полицията е "пребила брутално" две сръбски деца - К.Р., на 15 години, и Д.Р.,17-годишен.
Според службата двете деца имат натъртвания и хематоми и са били приети в болницата в Косовска Митровица, където им е оказана медицинска помощ.
„Сега е ясно какво прави специалната полиция на (косовския премиер Албин) Курти в Звечан и като цяло в северната част на Косово и Метохия. Те не са там, за да пазят уж мира, а за да всяват страх сред сръбските семейства в Косово и Метохия", се посочва в съобщение на службата.
18.06.2023, 14:31 часа
363 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha