На добър час! Връчиха дипломите на зрелостниците от 116-ия випуск на СУ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/

На добър час! Връчиха дипломите на зрелостниците от 116-ия випуск на СУ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/ Днес се проведе официална церемония по  дипломирането на зрелостниците от Средно училище „Христо Ботев“ във Враца. 51 ученици от 116-ия випуск на врачанската алма матер получиха своите дипломи за завършено средно образование, а 41 от тях са с отличен успех, видя репортер от агенция BulNews.
Тържеството започна с реч на директора на школото Виктор Кръстев, който се обърна към завършващите.
„Имам честа пръв да ви поздравя от името на целия колектив на педагогическия състав за завършването от първият ви етап от вашия живот  и започването на новия, като пораснали млади хора.
В деня на дипломирането на зрелостниците от випуск 2023 г. с благодарност се обръщаме към самите тях, към родителите им, учителите и цялата общественост, че повярваха в нашата мисия, неподвластна на метежите на времето и заедно продължихме да пишем историята на светинята.
Скъпи абитуриенти, ръководството и педагогическият екип на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца Ви пожелава да бъдете целеустремени, да имате смелостта да мечтаете и куража да сбъднете целите си. Помнете! Вие можете да променяте всичко, защото сте „Ботевци“ - горди, смели и силни!“
С почетен знак-значка за успех от курса на обучение Отличен /6.00/ и среден успех от двата държавни зрелостни изпита Отличен /5.52/, за постижението национален финалист във възрастова група XII клас на XIII-то състезание по творческо писане, организирано от Corplus с подкрепата на посолството на САЩ и без наложени наказания от Педагогическия съвет бе удостоена Ейлия Давидова Донахю.
С почетен знак-значка за успех от курса на обучение Отличен /6.00/ и отличен успех от държавните зрелостни изпита Отличен /5.71/, за призови класирания в национални литературни конкурси, успехи на философски конференции и без наложени наказания от Педагогическия съвет бе удостоена и Елена Павлова Ценова.
По предложение от Педагогическия съвет на СУ „Христо Ботев“ – Враца и изразено желание от автошкола „Дигси“, зрелостничката получи и подарък – курс за категория B.
По инициатива на проф. д-р Иван Гаврилов еднократни стипендии за своите успехи ще получат:
Карина Емилова Спиридонова - за отличен успех 5.96 от курса на обучение, отличен успех от ДЗИ и достойно представяне на форуми и събития на историческа тематика
Любен Сашов Сандов - за отличен успех 6.00 от курса на обучение, отличен успех от ДЗИ по история и цивилизации и достойно представяне на форуми и събития на историческа тематика.
От името на Училищното настоятелство, директорът на училището връчи парични награди на тримата зрелостници от випуска с най-висок успех от курса си на обучение.
Парична награда от настоятелството достойно заслужи и Християн Пламенов Христов за отличен успех от курса на обучение във втори гимназиален етап и цялостен принос в утвърждаване авторитета на училището с активна обществена и творческа дейност.
20.06.2023, 11:36 часа
3162 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha