Ченгетата от Видин проведоха ударна спецакция, нарушителите отнесоха глоби

Ченгетата от Видин проведоха ударна спецакция, нарушителите отнесоха глоби За времето от 9 до 12 часа днес, на временен контролно-пропускателен пункт на вход/изхода на Видин в посока ГКПП "Дунав мост 2" по метода на широкообхватния контрол водачите бяха спирани и отклонявани за проверка към инспектори от няколко институции за отношение по компетентност. В контролната дейност участваха два екипа на ОДМВР-Видин, както и екипи от териториалните структури на АПИ, ИААА, Агенция "Митници" и НАП. 
Пътните полицаи контролираха спазването на правилата, свързани с използването на обезопасителните колани - в това число от пътниците на задната седалка в автомобилите, обезопасителните системи за деца, както и от пътниците в автобуси и микробуси. Активните проверки целяха недопускане на неправоспособни да управляват МПС, както и недопускане на шофиране на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.
Представителите на другите институции следяха за правилния превоз на пътници и товари, недопускане на претоварване на превозните средства, спазване на времето за почивка от водачите на автобуси и камиони, редовност на документите на превозвания товар и др.
В хода на тричасовата акция днес екипите провериха 40 моторни превозни средства. За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата служителите на МВР съставиха три акта и три фиша. Съставен е и един акт по Закона за българските лични документи. Водач на товарен автомобил е санкциониран за претоварване на шофираното от него превозно средство.
И към този час продължават контролните проверки на полицейски служители на територията на РУ-Белоградчик и РУ-Кула.
Акциите, провеждани под ръководството на МВР в цялата страна, ще продължат и занапред. Те са насочени към спазването на Закона за движението по пътищата. В хода им проверките ще се извършват по метода на широкообхватния контрол от екипи на няколко контролни институции.
03.07.2023, 15:53 часа
350 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha