Бъдещият газопровод между „Чирен“ и „Булгартрансгаз“ при Бутан ще е обект с национално значение

Бъдещият газопровод между „Чирен“ и „Булгартрансгаз“ при Бутан ще е обект с национално значение Министерският съвет прие решение за определяне на проекта за изграждане на газопровод, свързващ подземното газохранилище „Чирен“ със съществуващата газопреносна мрежа на „Булгартрансгаз“ в района на с. Бутан, за обект с национално значение и национален обект. 
Инвестиционното предложение е тясно свързано с целите за разширяване капацитета на „Чирен“. С изграждането на газопровода ще се създаде техническа възможност за добив и нагнетяване на природен газ, съответстващи на повишените капацитети на съоръжението по нов маршрут.
След реализацията на бъдещото трасе ще се повиши сигурността на доставките на природен газ до и от „Чирен“, тъй като той ще се пренася по още един маршрут. 
С решението на Министерския съвет проектът ще се ползва с приоритетен статут на национално равнище и ще бъдат постигнати редица облекчения при провеждане на изискваните процедури по реда на Закона за държавната собственост, Закона за устройство на територията, Закона за опазване на земеделските земи и други.
02.08.2023, 16:30 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha