От Прокуратурата ще искат постоянен арест за мъжа, блъснал 15-годишното дете в София

От Прокуратурата ще искат постоянен арест за мъжа, блъснал 15-годишното дете в София Очаква се по-късно днес Софийска градска прокуратура да повдигне обвинение на 37-годишния мъж, който снощи прегази момче на 15 години на пешеходна пътека в София. Това съобщиха от прокуратурата.
По случая работи дежурен прокурор, който ще постанови задържане в ареста за 72 часа за П.Т. , като след това от съда ще бъде искан и постоянния му арест.
"Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2.08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вещества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване". Това съобщи главен инспектор Марио Киричков от сектор "Криминална полиция", СДВР.
Водачът е задържан на място. "Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга", посочи главният инспектор и подчерта, че и полиците, и Спешна помощ са се отзовали много бързо на сигнала за инцидента.
Мъжът първоначално е дал "нелепи обяснения на случилото се", заяви Киричков. Водачът има четири фиша за нарушения на Закона за движение на пътищата, но не са за застрашаващи управлението на автомобила нарушения.
03.09.2023, 12:15 часа
560 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha