Грозна гледка! Засипаха с боклуци общински терени край Враца

Грозна гледка! Засипаха с боклуци общински терени край Враца Две нерегламентирани сметища се пръкнаха в общински терени край Враца, научи агенция BulNews. 
През изминалата седмица на зеления телефон на Регионалната инспекция по околната среда и водите в града постъпили сигнали за грозните гледки. Бдителни граждани алармирали за замърсявания на две места. Еколози направили проверки на посочените адреси. 
В боровата гора над бензиностанцията на „Лукойл” на изхода на Враца в посока Мездра е установаено наличие на замърсявания с битови и строителни отпадъци. Те са нерегламентирано изхвърлени по протежението на земен път водещ към ул. „Доспат”. 
По време на проверката са снети координати на замърсените терени и при направена справка в Кадастъра станало ясно, че замърсените терени са частна и общинска собственост.
В началото на горски терен – частна собственост, край пътя за ПСОВ-Враца пък еколозите се натъкнали на разнородни боклуци - пластмасови, части от разкомплектоване на автомобили, строителни отпадъци и др. 
Изпратени са предписания до Oбщина Враца за предприемане на необходимите действия по установяване собствениците на имотите и почистване на отпадъците от замърсените терени.
От РИОСВ-Враца ще бъде осъществен последващ контрол относно изпълнение на предписанието.

 
12.09.2023, 08:50 часа
3706 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha