В 6 села няма да има избори за кмет в община Мездра

В 6 села няма да има избори за кмет в община Мездра Общинската избирателна комисия в Мездра заличи село Ослен Криводол от обявените населени места в общината, в които ще се произведат избори за кмет на 29 октомври. Така броят на населените места, в които няма да се гласува и ще бъдат назначени кметски наместници, станаха шест. Другите села, в които няма да гласуват за свой кмет са Горна Бешовица, Зли дол, Кален, Старо село, Цаконица, като към тях се добавя и село Ослен Криводол.
От предоставената информация е видно, че селото не фигурира в публикувания списъка на интернет страницата на ЦИК, изпратен от Националния статистически институт, на кметствата на Република България, тъй като не отговаря на изискванията на Закона за административно-териториалното устройство на Република България да има повече от 100 души по постоянен адрес.
Затова на основание изискванията в Избирателния кодекс ОИК Мездра заличи регистрацията на кандидата за кмет на кметство с. Ослен Криводол и анулира издадените удостоверения за регистрация на коалицията и на издигнатия кандидат в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023г. Все пак това решение подлежи на оспорване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.
04.10.2023, 16:30 часа
2118 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha