Две врачански села гласуват утре на извънредни избори за кмет

Две врачански села гласуват утре на извънредни избори за кмет В две врачански села утре, на 10 март, ще има частични избори за кмет съгласно указ на президента Румен Радев, научи BulNews.
В село Паволче до повторния избор се стигна след като избраният през октомври миналата година кмет Георги Василев се отказа от поста. Кметът изтъкна здравословни причини за хвърлената оставка, поради които не може да изпълни мандата си.
За утрешните избори в близкото до Враца село кандидатите за кметския пост са трима. Петрана Ангелкова е издигната от ГЕРБ, Калина Петрова от „Възраждане" и Емил Василев бе номиниран от БСП. Регистрирани са 540 души с право на глас. Ще се гласува в една секция, която е разкрита в салона на читалището, а за вота са осигурени хартиени бюлетини и една машина.
В село Лютиброд от община Мездра също ще се проведат извънредни избори в неделя. Избраният на последните местни избори за кмет на селото Илия Иванов почина по Коледа миналата година.
Кандидати за кметското място са Елена Коцева от ГЕРБ и Цветан Стойчев от „Български възход" . В селото са регистрирани 234 избиратели глас, които могат да пуснат единствено хартиена бюлетина в една секция, разкрита в сградата на кметството в Лютиброд.
Според нов указ на президента частични местни избори са насрочени в още две врачански села, който ще гласуват за нов кмет на 23 юни.
В село Главаци избраната на последните местни избори за кмет Светла Иванова подаде оставка по лични причини.
В близкото до Мездра село Крета на избраният кмет Васил Дацов пълномощията му бяха предсрочно прекратени, след като той не подаде в установения срок декларация, че вече не е собственик и управител на търговска фирма.
09.03.2024, 17:00 часа
1086 1
Коментари

слави

10.03.2024, 10:54 часа
В тази община винаги се знае предварително кой ще е кмет !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha