СУ „Христо Ботев“ посрещна гости от три държави по проект за дигитално образование

СУ „Христо Ботев“ посрещна гости от три държави по проект за дигитално образование Средно училище „Христо Ботев“ беше домакин на заключителна среща по проект „Дигиталното общество има нужда от дигитално училище – изследване, споделяне и прилагане на новата действителност във физическото училище“, финансиран с Договор № 2021-1-BG01-KA220-SCH-000024091 от програма Еразъм +.  
Представителите на врачанската Алма Матер, заедно с партньорите от Турция, Италия и Португалия, обсъдиха предизвикателствата, пред които се изправят образователните институции по време на дистанционно обучение, възможностите за използване на технологиите в часовете, прилагане на добри практики в образованието.
Българските учители направиха демонстрации на платформите, които са използвали, инструментите и технологиите които прилагат успешно и във физическото училище сега.
Учениците от четирите държави участваха в съвместно изработване на дигитални продукти като сред уменията, които постигнаха бяха:
- Повишаване на осведомеността относно онлайн безопасността;
- Подобряване на уменията за общуване на английски език;
- Развиване на социалните умения и уважение към идеите на другите,  
- Придобиване на опит в областта на  използването на   ИКТ инструменти;
- Разработване на уебсайт.
- Насърчаване на съвместната работа и взаимопомощта.
Срещата беше съпътствана и от богата опознавателна програма, която запозна учениците и учителите от страните партньори с природните и културно-исторически  забележителности на Враца и Северозападна България.
17.10.2023, 17:07 часа
603 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha