Политолог: Брокерите на гласове се адаптираха към машинния вот

Политолог: Брокерите на гласове се адаптираха към машинния вот Брокерите на гласове се адаптираха към машинния вот, каза в студиото на БНТ политологът Стойчо Стойчев. Според него дебатите биха могли да повишат избирателната активност.
Социологът Юрий Асланов коментира, че има рискове от машинния вот, информират от news.bg. Редица държави са се отказали от тази технология. Нямаше нужда да се отменя машинното гласуване на първия тур, изтъкна той, като поясни, че по принцип е срещу гласуването с машина. След изборите трябва да се отвори темата за измененията на Изборния кодекс, убеден е Асланов. А причините за спадащата активност са политически, според социолога. В София се случи нещо много шантаво, посочи Асланов и допълни, че партийният вот е приключил. Всички партии били наказани на изборите, докато лидерът на ГЕРБ искал да покаже, че от него зависи оцеляването на правителството.
Според политолога Любомир Стефанов българите не сме общност отдавна. В същото време политиците не могат да дебатират, коментира той. В София битката е по-различна и политизирането в столицата е неизбежно, коментира той. Лидерът на ГЕРБ щял покаже, че все още владее партията, а в кампанията се видял типичен Борисов.
03.11.2023, 14:51 часа
810 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha