Съпрузи получиха по 6 месеца условно за побой над лекар в Спешното в Монтана

Съпрузи получиха по 6 месеца условно за побой над лекар в Спешното в Монтана Районен съд – Монтана одобри споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимите В. И. В. и С. Р. В. за наказание по 6 месеца „Лишаване от свобода“ условно за всеки от тях заради нанесен побой на лекар от „Спешна помощ“ и причинена лека телесна повреда на медика.
Според документите по делото на 24 декември 2022 г. съпрузите В. И. В. и С. Р. В. били в село Портитовци, където на 17 годишния им син му станало зле и извикали „Спешна помощ“. Момчето било транспортирано с линейка до  МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ - Монтана, в отделение за спешна медицинска помощ, където д-р Д. А. П. му поставила диагноза „Остра вирусна инфекция“ и ги насочила към „Детско отделение“. Бащата В. И. В. обаче не се съгласил с диагнозата и със съпругата му С. Р. В. вдигнали скандал, нахвърлили се върху докторката. Te я блъскали в стената и й нанасяли удари с ръце и крака, като й причинили лека телесна повреда - контузия на носа с кръвонасядане и охлузване, кръвоизлив и порезни наранявания.
При побоя, в опит да влезе след лекарката в служебното помещение и да продължи разправата, жената счупила с ръка стъкло на врата в „Спешна помощ“.  
Пред съда В. И. В. - със средно образование, женен, работи като шофьор във фирма в София, неосъждан, и С. Р. В. - с основно образование, омъжена, работи във фирма в София, неосъждана, се признаха за виновни и заявиха, че доброволно подписват споразумение за наказание по 6 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок за всеки от тях заради извършените хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото и  извършени с изключителн цинизъм и дързост на обществено място, в присъствието на множество хора.
За нанесената на лекарката лека телесна повреда, довела до временно разстройство на здравето й, В. И. В. и С. Р. В.  получават също по 6 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок. Съдът  определи на подсъдимите  по едно общо от двете наложени им наказания – 6 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок. Преди приключването на делото причинените щети на болницата от счупената врата в размер на 60 лева са възстановени.
Пострадалата от нападението на двамата подсъдими д-р Д. А. П. заяви пред съдебния състав, че няма претенции към подсъдимите и не желае да бъда конституирана по делото като граждански ищец или частен обвинител.
„Не желая да срещам повече такива хора“, каза лекарката.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. 
16.11.2023, 15:45 часа
2066 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha