След акцията в Община Бойчиновци: Разследват документни престъпления, законът предвижда до 3 години затвор

След акцията в Община Бойчиновци: Разследват документни престъпления, законът предвижда до 3 години затвор Разследват документни престъпления след акцията в общината в Бойчиновци, съобщиха от МВР в Монтана.
Припомняме, че случаят е от вчера, а за него съобщи медията ни.

Полицаи и прокурори нахлуха в общината в Бойчиновци, ровят Сретениев за европроекти /снимки/

В областната дирекция на МВР в Монтана бил получен сигнал. Обадилият се заявил, че в кабинета на един от двамата заместник-кметовете на община Бойчиновци се съхраняват собственоръчно написани заявления за напускане на работа. Документите са изготвени от служители на общината, с цел да бъдат освобождавани без предупреждение. На заявленията обаче нямало посочена дата и регистрационен номер. 
По случая е направена проверка и след съгласуване с Районна прокуратура – Монтана са извършени процесуално-следствени действия в сградата на Общинска администрация – Бойчиновци. 
В областната дирекция на МВР-Монтана е образувано досъдебно производство по чл. 315, ал. 1 от НК, който гласи: „Който състави документ, като попълни лист, носещ подписа на издателя, със съдържание, което не съответства на волята на подписалия, се наказва съобразно с различията в чл. 308 и 309.
(2) Съобразно със същите различия се наказва и онзи, който чрез измама склони другиго да подпише документ със съдържание, което не съответства на волята на подписалия.“ За тези престъпления законът предвижда до 3 години лишаване от свобода.
24.11.2023, 11:53 часа
2340 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha