Снежен ад във Врачанско: Непроходими пътища и 200 блокирани туристи на "Леденика" /снимки/

Снежен ад във Врачанско: Непроходими пътища и 200 блокирани туристи на "Леденика" /снимки/ Снегът във Враца стигна близо половин метър. Поривистият вятър повали десетки дървета, а счупени клони са прекъснали кабели на електрозахранването в много населени места.
80 сантиметра е снежната покривка на "Леденика". На място са близо 200 туристи. Базите са без ток и вода, а пътят не е разчистен и гостите са блокирани.
Колони от тежкотоварни автомобили са се образували във Врачанско и Монтанско. Причината – обилния снеговалеж. Камионите се отбиват в страни още от снощи, за да могат платната да се почистят.
По информация, в област Монтана пътищата вече са почистени и проходими. Във Врачанско обаче снегът е обилен и почистването към момента е по-трудно, но институциите работят.
Община Враца съобщиха, че пътната мрежа в областния град е обработена против заледяване с над 300 тона техническа сол.
На този етап на терен работят 7 снегорина и 4 трактора, като премахват падналите дървета и клони.
Непроходими са пътните участъци до селата Чирен, Мало Пещене и Веслец. Екипи на поддържащите дружества са ангажирани с разчистването им.;
От местната администрация апелират хората да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, а при възможност - да си останат вкъщи.
26.11.2023, 10:47 часа
8068 2
Коментари

До М.М

26.11.2023, 23:17 часа
Много си прав. Това е самата истина! Тия айдуци от класа, не минаха цял ден поне един път през улиците в града със снегорин, каму ли, пък и 300 тона сол били хвърлили! Гадовете една щипка сол не са хвърлили.

M.M.

26.11.2023, 15:07 часа
Кви 300 тона сол ги гонат тия от общината като няма една обработена улица ! Парите за солта отидеа на оня бастун за предизборната кампания
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha