За последните 2 месеца: 15 тежки катастрофи с 2-ма загинали във Видинско

За последните 2 месеца: 15 тежки катастрофи с 2-ма загинали във Видинско Петнадесет тежки пътнотранспортни произшествия са станали за периода 1 октомври - 30 ноември 2023 г. в област Видин, при 23 за третото тримесечие на годината. Това стана ясно на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, която представи отчет за работа си за последното тримесечие на годината.
"Двама души са загубили живота си на пътя, 7 са били тежко ранени за посочения период. Шест са загиналите през предходното тримесечие на 2023 година, а 12 са били ранени", посочи главен инспектор Владимир Герасимов, началник на Сектор „Пътна полиция“ - Видин. 
Екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са участвали в ликвидирането на 40 произшествия, които имат отношение по безопасността на движението по пътищата, съобщават още от областната администрация във Видин. Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ са обслужили 24 катастрофи, без загинали, с 39 пострадали. Общо 42 наказателни постановления са издадени за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са наложени и събрани глоби за над 23 000 лв., бе отчетено на заседанието на областната комисия.
Пламка Радославова – директор на Областно пътно управление докладва, че е изготвен план за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на Видинска област, както и, че цялостната пътна мрежа е почистена от дървесна и храстовидна растителност. 
Почистване на крайпътната растителност, която ограничава видимостта на пътя и ежемесечен обход на общинската улична и пътна мрежа, отчетоха от община Бойница.
Със средства от капиталови разходи е извършен основен ремонт – цялостно преасфалтиране, подмяна на бордюри, организация на движението с пътни знаци и маркировка на две улици в Грамада, където са закупени и пътни знаци за урегулиране на опасни участъци.
През четвъртото тримесечие на годината в община Димово са направени основни ремонти на асфалтовите настилки в селата Арчар, Гара Орешец, Шипот, Лагошевци, Карбинци, Държавница, Воднянци, Септемврийци и Извор.
Текущи ремонти отчетоха в община Кула, сред които и дейности по почистване на дъждоприемните шахти по уличната мрежа в града, опреснена хоризонтална маркировка и др.
В община Ново село са подготвени проекти за основни ремонти на улици в селата Винарово и Неговановци.
Извършване на предпроектни проучвания за изготвяне на технически проекти за асфалтиране на улици са направени в селата Горни Лом, Долни Лом, Репляна и Средогрив в Чупрене. В планинската община е подготвена наличната техника за работа при зимни условия и са доставени още инертни материали – пясък и сол, които са необходими за сезонното поддържане на общинската мрежа и улиците в населените места.
Членовете на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата гласуваха и приеха годишен план - график за провеждане на заседанията през 2024 година. 
12.12.2023, 16:55 часа
556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha