ДП РАО представи корпоративния си календар за 2024 година

ДП РАО представи корпоративния си календар за 2024 година За шестнадесета поредна година в края на декември Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ представи своя творчески календар, чието съдържание се оформя от авторски снимки на служители от всички специализирани поделения, взели участие в традиционния  вътрешнокорпоративен фотоконкурс. Темата, която даде облик на календара на Предприятието за идната 2024-та година и представи 37 интересни съоръжения от цялата страна, бе „Старите мостове – послание за свързаност“. Сред тях като най-притегателни за фотографите се отличиха мостът „Цар Борис III“ във Велико Търново, Дяволският мост на река Арда, както и емблематичните за българското Възраждане мостове в Ловеч, Бяла, Севлиево и Дряново, дело на легендарния архитект и строител, всепризнатия първомайстор на националната архитектура Колю Фичето. Темата за мостовете предизвика съревнование между общо 86 фотографии, представени от 18 участници. 
Професионалният поглед на журито определи като победител снимката на Теодор Пиронков от Информационния център, запечатала по залез моста над река Огоста, свързващ село Гложене с град Мизия. Второто място бе присъдено на фотографията на Пламен Котларов за Кивгирения мост в Трявна, а Кадин мост в община Невестино удостои Мая Съйкова с наградата за третото място в конкурса. Журито присъди и специални награди на петима от участниците – за пейзаж, за светлина и за символика и настроение във фотографиите. 
Авторите на снимките бяха наградени на специална церемония в Информационния център по извеждане от експлоатация. Отличията връчи Маргарита Коркинова – заместник изпълнителен директор с ресор „Финанси, администрация и сигурност“, която в обръщението си направи символична аналогия между темата на конкурса и свързаността в общност на отделните звена в ДП РАО, разположени в три географски точки на България. Онлайн участници в ритуала бяха и служители на Предприятието от Главно управление в София и от Специализирано поделение „Постоянно хранилище за РАО – Нови хан“.
Събитието завърши с видеоблагословия от малките коледари от 3Б клас на СУ „Христо Ботев“, град Козлодуй.
29.12.2023, 14:24 часа
717 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha