2-годишно момче стигна базовия лагер на Еверест /снимки/

2-годишно момче стигна базовия лагер на Еверест /снимки/ Двегодишно британско момченце стана най-младият човек, достигнал базовия лагер по пътя към Еверест, съобщи вестник "Дейли мирър". Картър Далас се е "изкачил" до базовия лагер в Непал на височина около 5300 метра над морското равнище на 25 октомври. Той е завършил прехода на гърба на татко му Рос, на 35 години, заедно с майка му Джейд, на 31 години.
Триото от Глазгоу е на едногодишно пътуване из Азия, уточнява изданието. Смята се, че предишният рекорд за достигане на базовия лагер принадлежи на 4-годишно момче от Чехия. Бащата на Картър е цитиран да казва, че детето дори се е справило по-добре от него и съпругата му.
Докато Рос и Джейд са имали симптоми на височинна болест, Картър е бил абсолютно добре, твърдят медиците в екипа, стигнал базовия лагер. Рос казва, че всички са били добре подготвени за пътуването, тъй като редовно практикуват "дихателни техники" и всички се гмуркат в ледена баня, включително Картър.
Рос и Джейд са дали къщата си в Шотландия под наем и са си купили три еднопосочни билета за едногодишно пътуване през август 2023 година. Те са кацнали в Индия, след което са посетили Шри Ланка и Малдивите, преди да отидат в Непал. А след Непал са били на сватба в Малайзия, а после в Сингапур. Новата година прекарват на тайландския остров Ко Ланта. В момента семейството е в джунглата на Тайланд.
29.01.2024, 16:30 часа
419 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha