Има надежда! Ново ВИДЕО показва напредъка при строежа на пътен възел „Ребърково“ на Е-79 между Мездра и Ботевград

Има надежда! Ново ВИДЕО показва напредъка при строежа на пътен възел „Ребърково“ на Е-79 между Мездра и Ботевград Ново видео показва напредъка при строежа на пътен възел „Ребърково“, част от модернизацията на международен път Е-79 между Мездра и Ботевград, научи агенция BulNews.
Каналът Infra Sky, откъдето редовно показват как вървят дейностите, пусна клип, заснет с дрон на 28 януари. Последните споделени кадри преди това са от 13 януари. За две седмици се вижда, че строителите са постигнали известен напредък в работата си по изграждането на съоръжението. Авторът на записа пише, че той се състои главно в отнемането на скална маса. Вижда се също положен асфалт на моста. 
Пътният възел при Ребърково е част от строежа на скоростен път между Ботевград и Видин. Участъкът Мездра-Ботевград бе затворен през юни, като пускането му в експлоатация бе отлагано неколкократно. 
Последната дата за отварянето му е 15 февруари.  Тогава се очаква движението да бъде пуснато в едната лента, двупосочно, докато пътят бъде завършен напълно. 
Това обаче не е краят на тегобите за жителите на Северозапада, тъй като ще последва ново затваряне. То се налага за изграждането на два пътни възела – „Дърманци“ и „Мездра“. 
Въпреки това министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и шефът на АПИ Ясен Йорданов обещаха, че цялото трасе между Мездра и Ботевград ще бъде готово до края на 2024 г. 


 
30.01.2024, 08:50 часа
6573 1
Коментари

iz

30.01.2024, 10:35 часа
Напредък и да има ,но пътят пак няма да го отворят на 15.02.2024г. Крета вече е лунен пейзаж. Стига лъгахте и оправете нещата.Аман от патологични лъжци. Всеки виновен да си понесе отговорността за лъжите и кражбите.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha