Експерт посочи кои храни са безвредни за хапване преди лягане

Експерт посочи кои храни са безвредни за хапване преди лягане Експертът и лекар в областта на спортната медицина Екатерина Стрелникова посочи храни, които могат да се ядат през нощта.
Експертът споделя, че късните вечери са напълно безвредни за фигурата. Въпреки това, тя отбеляза, че е необходимо да се вземат предвид индивидуалните характеристики на тялото. Освен това Стрелникова опроверга мита, че абсолютно нищо не можете да ядете през нощта, тъй като метаболизмът се забавя и храната не се усвоява.
„През нощта тялото активно се възстановява, настъпва синтез на много вещества (например хормони) и обновяване на клетките. Това изисква много енергия и хранителни вещества“, обясни тя.
В тази връзка експертът изброи храни, които могат да се консумират преди лягане. Според нея те трябва да са лесно смилаеми. В същото време тези хора, които искат да загубят излишни килограми, могат да се съсредоточат върху балансирани ястия. Така че е по-добре да се даде предпочитание на риба, морски дарове, авокадо, ленено семе, яйца, броколи, тиквички, карфиол, чушки и билки.
21.02.2024, 09:54 часа
440 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha