Първан Симеонов: Не е сигурно, че ще има кабинет

Първан Симеонов: Не е сигурно, че ще има кабинет България не може да има управление без ДПС. Това мнение изрази политологът Първан Симеонов пред bTV.
По думите му може да се измисли и евентуално друго сглобяване - ГЕРБ с ДПС и други отцепници в парламента, но тогава либералите стават опозиция. След това идва топлият сезон и протестите пред жълтите павета ще се увеличат, предупреди Симеонов.
Според него не е сигурно, че ще има кабинет. Ако има предсрочни парламентарни избори - ГЕРБ ще бият с повече и пак с ПП-ДБ трябва да се разбират, очаква Първан Симеонов, според когото двете партии могат да си спестят компромисите.
Той смята, че при едни нови избори миксът в управлението отново ще бъде същият и въпросът е - трябва ли да има нови предсрочни парламентарни избори. Трябва ли пак да си причиним нови избори?, запита Симеонов.
Политологът Димитър Ганев обясни, че най-нормалното нещо е да се подпише коалиционно споразумение между лидерите на двете парламентарни групи - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Ще се стигне в крайна сметка до разбирателство, очаква Ганев.
Според него целта на ГЕРБ в участието в сглобката е била да излезе от изолацията. Ако има кабинет, ще има нова ситуация - досега Борисов и ГЕРБ бяха в роля и дори и да няма радикални промени в кабинета, дори Мария Габриел да е министър-председател, ще носи още по-голяма отговорност. ГЕРБ и Борисов в момента настояват за по-голям дял в правителството, посочи Димитър Ганев.
12.03.2024, 10:45 часа
269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha