Татяна Дончева: Не е възможно да се стигне до успех в преговорите за нов кабинет

Татяна Дончева: Не е възможно да се стигне до успех в преговорите за нов кабинет Имам впечатление, че това са хора, които не знаят какво искат. Те не могат да се разберат със самите себе си, пък какво остава с някой друг. Това са първите предпоставки за успех на едни преговори. Така лидерът на "Движение 21", част от коалиция "Левицата!", Татяна Дончева коментира преговорния процес между партньорите във властта за ново правителство.
Дончева е убедена в много висока степен, че не е възможно да се стигне до успех в преговорите за ново правителство:
"Всички искат властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има сам. ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни на гласовете, които имат - да управляват еднолично. Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор, да го плашат с "Магнитски", с игнориране на ГЕРБ в международен план, с репресии върху ключови фигури..."
Татяна Дончева не е убедена, че Бойко Борисов има най-голям интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго:
"Той е един от факторите, който ще реши в крайна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. те ще смъкнат значително резултата, но може би разчитат, че това все пак ще ги закрепи. След това управление смятам, че "Демократична България" ще претърпи най-сериозни щети, защото за тях партньорството с "Продължаваме Промяната" е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но се размиха необратимо в това, което се случи."
23.03.2024, 10:44 часа
179 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha