Доброто е живо! Сдружение „Благотворни приятели“ помогна на болна жена от село Смоляновци

Доброто е живо! Сдружение „Благотворни приятели“ помогна на болна жена от село Смоляновци Сдружение „Благотворни приятели“ подари портативен кислороден концентратор на болна жена от монтанското село Смоляновци, научи агенция BulNews.
В публичното пространство се появиха редица материали за дарителска кампания, която събира финансови средства за лечение и белодробна трансплантация на Валя Петрова. Средствата необходими за лечение и трансплантация обаче са непосилни за семейството.
30-годишната Валя е майка на десетмесечните близнаци Константин и Георги. Живее в Монтана заедно със съпруга си, децата и свекърва си, която им помага за отглеждането на бебетата.
Към момента Валя е диагностицирана с фамилна белодробна фиброза/Идиопатична белодробна фиброза. Очаква се резултат от генетични изследвания, които да дадат яснота за поставяне на точната диагноза, но така или иначе заболяването е нелечимо.
На 25-ти април тя трябва да постъпи в един от най-големите центрове за лечение на белодробни заболявания, намиращ се в Хайделберг, Германия. Очаква се Валя да бъде приета за диагностициране и лечение, но за тази цел тя ще трябва да пътува неколкократно до Хайделберг и ще ѝ са необходими уреди за кислород.
Сдружение „Благотворни приятели“, което е създадено от доблестни мъже от Северозапада, реагира незабавно и закупи необходимото оборудване, което ще й позволи да пътува без проблеми до Германия. Представители на неправителствената организация се срещнаха с Валя Петрова и подариха апаратурата на болната жена.
26.03.2024, 08:40 часа
1892 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha