"Уошингтън поуст": САЩ предупредиха Русия за атентата в Крокус

"Уошингтън поуст": САЩ предупредиха Русия за атентата в Крокус

Съединените американски щати не само са предупредили Русия за подготовката на терористична атака в Москва, но и са съобщиха, че тя може да бъде организирана в "Крокус Сити Хол".
Според "Уошингтън поуст", позовавайки се на американски служители, Москва е била информирана повече от две седмици предварително, че това концертно място е потенциална терористична цел.
„Това повдига нови въпроси за това защо руските власти не предприеха по-строги мерки за защита на мястото, където бойци убиха повече от 140 души и подпалиха сградата“, пише вестникът.
Втората възможна цел е била синагога в руската столица. Още на следващия ден след предупреждението Федералната служба за сигурност на Руската федерация обяви предотвратяването на нападение от бойци на „Ислямска държава“ срещу синагога в Москва.
Тийнейджърът Ислам Халилов, който работел като гардеробиер в концертната зала и помогнал за евакуацията на хората от сградата в тази нощ, е заявил в интервю, че служителите са били предупредени за възможността от терористична атака.

03.04.2024, 12:18 часа
131 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha