Сигнал от работещи в НОИ! Докога Иван Грозданов ще дерибейства във Враца, вече не се издържа

Сигнал от работещи в НОИ! Докога Иван Грозданов ще дерибейства във Враца, вече не се издържа Нов сигнал срещу директора на НОИ във Враца Иван Грозданов пристигна в редакцията на агенция BulNews.
На този етап неговият автор ще остане анонимен, тъй като има опасност да бъде уволнен.
Чрез новия сигнал е отправена молба до медията ни да изнесе данни за дейността на Иван Грозданов, който продължава да се държи като феодал в държавното учреждение. На работещите в НОИ непрекъснато им се повтаря, че директорът е вечен, тъй като е протеже на подуправителя на осигурителния институт Весела Караиванова.
Иначе е публична тайна, че управителят на НОИ Ивайло Иванов вече е вдигнал мерника на Иван Грозданов, но на този етап облаците над главата на феодала се разкараха, тъй като неговият работодател стана служебен министър и няма време да се занимава с проблема във Враца.
Работещите в НОИ обаче вече не издържат да работят в тази отровна среда и настояват Ивайло Иванов най-после да вземе дългоочакваното решение и да уволни схемаджията Иван Грозданов. Като доказателство за неговия бизнес нюх, сочат внезапната смяна на чилъра за охлаждане на сградата, без да има видима нужда от това. По същото време са поставени и нови климатици, като за старите е спорно дали е трябвало да бъдат сменени. Партньор на феодала в тази схемичка е била местната фирма „Дженерал клима“. Куриозното в случая е, че достъпът на свеж въздух до конвекторите е блокиран още при ремонта на сградата и по тази причина не работят. Тоест, не трябва да се сменя чилърът.
На работещите в НОИ им е направило впечатление, че на заседателната зала са монтирани доста луксозни нови врати при положение, че не е имало такава нужда.
НОИ във Враца притежава и стар транспортен бус, който стои забравен и не се използва. Според сигнала до редакцията на BulNews, това не пречи около него да хвърчат различни фактури за обслужване и това предизвиква въпроси.
Преди време от служители на осигурителния институт получихме друг сигнал да нередности в работата на феодала Грозданов.

Апел към министър Шалапатова! Проверете как харчи държавни пари в НОИ-Враца феодалът Иван Грозданов

Веднага след нашата публикация той е предприел мерки никой да няма достъп до счетоводните данни в опит да ограничи изтичането на информация за харчените държавни пари.
Някои биха казали, че описаните схеми са кокошкарски и не си заслужава да им обръщаме внимание. На първо място, редовното източване на НОИ води до нелоши приходи за този, който го прави. За един чиновник с нормална заплата, 1-2 000 лева допълнително всеки месец, са си пари. При това те влизат директно в джоба на чорбаджията, без да се плащат данъци и осигуровки за тях.
На второ място, когато става въпрос за държавните, наши пари, всяка схема за лично облагодетелстване е неприемлива. И тук не става въпрос за размера на откраднатото, а за начина на мислене на този, който я реализира.
Твърденията за съществуващи различни начини на източване на НОИ във Враца няма да спрат, докато от София не се изпрати сериозна финансова ревизия на харчовете на Иван Грозданов. Разбира се, най-лесно ще е служебният министър Ивайло Иванов най-после да зарадва врачани и да изреже този тумор от осигурителния институт.
След разкритията на медията ни за тучни купони през работно време в НОИ във Враца, те бяха прекратени по изричното нареждане на ръководството в столицата. Време е за нова заповед…
18.04.2024, 10:26 часа
13039 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha