Гордана Силяновска е първата жена президент на Северна Македония

Гордана Силяновска е първата жена президент на Северна Македония

След почти 100 процента обработени изборни протоколи, Гoрдана Силяновска, подкрепена от ВМРО-ДПМНЕ, ще стане първата жена президент на Северна Македония. Тя печели убедително пред досегашния държавен глава Стево Пендаровски.
На изборите за парламент, партията, спечелила най-много гласове - ВМРО-ДПМНЕ, ще има 59 депутати. Това ѝ дава голяма сигурност, че може да състави правителство, за одобряването на което са необходими 61 депутата.
Със своите 19 мандата коалицията, водена от ДСИ - „Европейски фронт” е втора политическа сила. Досега управлявалата СДСМ се нарежда едва на трето място с 18 мандата.
"Македония е свободна и Македония ще бъде вечна. Всички, които си мислиха, че могат да ограбят и унижат Македония, днес завършиха на бунището и скоро ще понесат отговорност", заяви Християн Мицкоски, председател на ВМРО-ДПМНЕ.
"Спасихме се! Вече не сме Северна, а сме Македония, да ви е ясно!", категоричне беше Виолета Пендровска, поддръжник на ВМРО-ДПМНЕ
"Фантастично е чувството, че държавата отново се връща към хората, мисля, че беше крайно време македонецът да се изправи и да каже:"Стига вече! Искам промени и ще ги направя!".  Това е решителност!", подчерта Андрей Петровски, поддръжник на ВМРО-ДПМНЕ.
"И само се надявам, че тези, които ще дойдат на власт, няма да забравят защо толкова много от нас отидоха да гласуват и защо гласувахме за тях, и че ще започнат процеса да си върнем държавата", посочи Елена Петреска, поддръжник на ВМРО-ДПМНЕ.

09.05.2024, 10:36 часа
172 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha