Ето как завистта на приятелките ви пречи на вашето щастие

Ето как завистта на приятелките ви пречи на вашето щастие Всеки знае как да завижда, но не всеки знае как да се спре навреме.
Излишъкът от това чувство води до огромни проблеми не само за завистника, но и за обекта на неговата завист.
Много дами смятат, че завистта на приятелките им е показател, че са по-добри от тях, тоест, че не е нещо вредно, но това схващане е погрешно. Факт е, че когато човек завижда, изпитва отрицателни емоции. И само ако това не са ваши приятели, а някакви непознати, тяхната завист най-вероятно няма да ви засегне.

Защо завистта е опасна?
Всичко започва с мислите. Да кажем, че сте се оженили, имате работа, апартамент, деца, кола. Имате си всичко, а приятелката ви си няма нещо. Абсолютно всеки ще обърне внимание на това, но ще го направи по различни начини.

Усещане за конкуренция
«И аз го искам, така че трябва да го постигна възможно най-скоро.»
«Не съм по-лоша от нея, така че мога да си намеря съпруг и да имам семейство.»
Когато щастието на някой друг е мотивация за вас, призив за действие, това е нормално. Можете дори да признаете това. Това е истинско приятелство без негативизъм.

Самосъжаление
Това е ужасно, защото самосъжалението предизвиква цяла буря от негативни емоции. Завистта, израстваща от съжаление, е невероятно упорито нещо. Приятелка, която има негативно отношение към себе си и има ниско самочувствие, определено ще ви упреква, че всичко е било по-лесно и просто за вас в живота, въпреки че това не е вярно.

Яд
Ако приятелката ви е ядосана, защото се справяте добре, значи не е наред с главата. Тя като нищо може да е енергиен вампир. Това са много опасни хора, които излъчват изключително негативна енергия, когато всичко върви добре за вас. Може би сте забелязали, че в моменти, когато всичко е страхотно при вас, някои от вашите приятели се справят зле, а след това се случва обратното. Това показва и доказва, че човекът не е ваш приятел - той само черпи вдъхновение от вашите неуспехи, компенсира проблемите си и се насища с енергия. Може да вярвате или да не вярвате в това, но е доста често срещано явление. Завистта е опасна, защото генерира само негативизъм. Тя го насърчава, защото идва след мислите и осъзнаването на чуждия успех, а не преди него. Когато човек мисли негативно за вашите проблеми, това унищожава и него, и вас. Избягвайте такива хора. Именно заради огромната, чудовищна сила на женската завист съществува устойчивият мит, че няма женско приятелство.

Как завистта убива щастието ви?
Жените се състезават помежду си от детството. Може да се преструват, че не са завистливи, но в действителност просто са разкъсани от негативното чувство. И завист се поражда повече от съперничество, а не от гняв. Когато става дума за любов, успех, външен вид, при жените емоциите изпреварват действията. Това води до завист, която не може да бъде спряна. Отрицателните емоции на вашите приятели ви заразяват, дори и да не го виждате. Психолозите казват, че абсолютно всеки човек е податлив на влиянието на негативните мисли на други хора, ако общува доста тясно с източника на тази негативност. Без да се усетите, негативизмът на приятелите ви ще проникне в съзнанието ви, защото е много заразен. Приятелките може дори умишлено да ви правят различни номера. Понякога се случва просто така, без конкретна причина, но често пъти вината е ваша. Спрете да се хвалите с постиженията си. Приятелка, която завижда, отнема самочувствието ви. Самата тя най-вероятно има ниско самочувствие, но под влиянието на негативизма може да ви накара да се чувствате непълноценни.

Как да разпознаете завистта у приятелката си?
    Тя не слуша, когато говорите за себе си
    Тя не говори по определени теми
    Държи се фалшиво
    Не се чувствате комфортно с нея
    Тя не се интересува от живота ви
    Утешава ви и като цяло става много активна само когато сте в беда

Последното е пряко доказателство, че тази приятелка е енергиен вампир. И се радва, че ви се случват лоши неща. Всеки завижда, но не всеки успява да живее нормално и пълноценно с това чувство. Ако животът ви е станал като кошмар заради завистта на приятелките ви, тогава трябва да спрете да общувате с тях. Завистта заразява с негативизъм и ви кара да се чувствате виновни. Ето защо е необходимо да подбирате правилно социалния си кръг. Трябва да сте приятели с тези, които са по-добри и по-успешни от вас. Това ще е най-добрата мотивация да вървите напред и на практика ви гарантира пълна защита от завист.
24.05.2024, 10:00 часа
270 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha