В Берковица отбелязаха 24 май с богата програма и коктейл от кмета /снимки/

В Берковица отбелязаха 24 май с богата програма и коктейл от кмета /снимки/ Тази година шествие от деца, ученици, учители, културни дейци, духовници, общинско ръководство и граждани изпълни бул. „Мрамор“, за да чества най-любимия български празник – 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщиха от общината.
В общоградското отбелязване на 24 май се включиха 6 детски градини, 8 училища, 1 детска ясла, духовенството, 6 читалища и музеен комплекс. Берковската духова музика и мажоретен състав при III ОУ „Иван Вазов“ допринесоха за още по-доброто настроение на всички участници, родители и гости на града.
След шествието от 10:15 часа на открита сцена пред НЧ „Иван Вазов-1872“-Берковица се проведе празничният концерт с участието на деца и ученици от образователните институции, Младежки духов оркестър – Берковица и танцов състав „Малинарка“.
Сред официалните гости на събитието бяха Областният управител г-н Ивайло Антонов, Председателят на ОбС-Берковица г-н Иван Кирилов, кметът Радослав Найденов със своя екип, общински съветници, социалните партньори от Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ г-жа Татяна Алексиева и председателят на Общински КС на СБУ г-н Алеко Куньов, както и заслужили дейци на образованието и културата.
Кметът Радослав Найденов поздрави всички с празника като им пожела здраве и вдъхновение.
В рамките на деня директорите на образователни и културни институции, намиращи се на територията на Община Берковица, бяха поканени на коктейл от кмета.
Кметът връчи на ръководителите на образователни и културни институции специални поздравителни адреси до екипите им и икони на светите братя.
Грамота за отлично социално сътрудничество и партньорство получи Радослав Найденов от Татяна Алексиева - Председател на Регионален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“-Монтана. 
Община Берковица благодари на всички учебни заведения, културни институции и на всеки, който помогна за създаването на празничната атмосфера днес.
24.05.2024, 15:46 часа
382 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha