Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно

Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно "Не искам да се говори, че едва ли не не желаем да има машинно гласуване, а всички други го искат. Да, ще похарчим няколко десетки милиона. Не съм убеден, че трябва и с това ще се реши нещо. Нека възложим темата на Томислав Дончев и ЦИК. Гласуваме го!", заяви Бойко Борисов на редовното заседанието на Министерски съвет.
"Това се говори от много време и не искам върху правителството да тегне съмнение, че не желаем. Отпускаме средства за машинно гласуване", заяви още той.
По думите на Борисов трябва да се прецизира законодателството.
"Ще видим какви ще са резултатите. Парламентът трябва да уточни ще се дублират ли машинното и хартиено гласуване. Това са близо 13 000 машини. За последните избори бяха към 70 милиона, за президентските е лесно, но за парламентарни и местни как ще ги направим, трябва да се види", допълни той.
"Възлагайте, купувайте, произвеждайте. Мислете къде ще се съхраняват, охраняват и да се защитават от хакерски атаки машините. Днес ставаме водещи по тази тема и приемаме точка Б12 за машинното гласуване", каза премиерът.
Дончев заяви, че вече се работи по въпроса и във всяка секция ще има машинно гласуване.
"Глупост е да поддържаме и хартиен, и машинен начин на гласуване. Това са излишни разходи и прави изборите извънредно скъпи", каза още той.
"Трябва да има минимум 15 000 броя машини, за да има и резервни", обясни Дончев.
12.02.2020, 11:13 часа
1509 1
Коментари

По-помалко пипайте и ще има

12.02.2020, 13:43 часа
Скъпо, скъпо, ама ако не се краде като за последно пари щеше да има и за машини и за лекарства и медицинска апаратура, даже и пътища щяхме да имаме като белите хора, че и два три завода и 1 АЕЦ да се построят.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha