Кметът на Видин се срещна с гребците от "ТИД 2017"

Кметът на Видин се срещна с гребците от "ТИД 2017" Кметът на Видин посрещна представителите на държавите-участнички в Дунавския гребен поход в конферентната зала на крепостта „Баба Вида”. „За поредна година община Видин и нашият старопрестолен град са гостоприемни домакини на международната регата по река Дунав. Надявам се, че в наше лице винаги сте намирали истински съмишленици. Радвам се, че мога да посрещна всички вас – представителите на повече от 10 държави в този прекрасен замък, който е емблемата на Видин” – каза Ценков. Той изрази надеждата си, че с помощта на участниците в "ТИД 2017" името на нашия град ще стане още по-популярно и ще привлича повече туристи от Европа и целия свят. „Много народи имат привилегията да живеят край бреговете на пълноводния Дунав. Организирането на речната регата е един от най-сигурните мостове за създаване на приятелства и трайни контакти между хората в Дунавския регион” – заяви още видинският кмет. Той пожела на всички участници да продължат с нови сили и ентусиазъм своето приключение и да опознаят нови места. След това, според традицията, Огнян Ценков връчи на представителите на "ТИД 2017" скромни подаръци за спомен от Видин. От своя страна гостите също подариха сувенири на кмета.
Тази година в Дунавската регата се включват Австрия, България, Германия, Дания, Румъния, Словакия, Сърбия, Унгария, като се присъединяват и други държави като Австралия, Франция, Холандия, Швейцария.
Участниците в 62-ия международен гребен поход по река Дунав пристигнаха на видинския бряг в неделя и се настаниха в палатков лагер до крепостта "Баба Вида".
Посрещането и пребиването на участниците се организира от община Видин, "Лайънс клуб" /Видин/ и Туристическо дружество "Бонония".
15.08.2017, 12:19 часа
738 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha