"Околчица" /Моравица/ излъга "Скала" /Оселна/ с гол в продължението

"Околчица" /Моравица/ излъга "Скала" /Оселна/ с гол в продължението "Околчица" /Моравица/ победи "Скала 2015" /Оселна/ с 2:1 в комшийското дерби от 11-ия кръг на първенството във Врачанската А областна група. Интригата около двубоя, който се игра на изкуствения терен на градския стадион в Мездра, се подхранваше от факта, че разликата между двата отбора в класирането преди този кръг беше само една точка. След този успех, седми от началото на сезона, моравчани се изравниха по точки - 22, с втория ОФК "Локомотив" /Мездра/, който утре гостува на абсолютния аутсайдер "Балкански" /Михайлово/. Тимът от Искърското дефиле запази шестата си позиция с 18 пункта. 
В нервен мач, белязан от остри единоборства, двата отбора си поделиха по едно полувреме. През първото гостите бяха по-активни на терена и закономерно поведоха в резултата. Тече ше 10-ата минута на двубоя, когато напористото дясно крило на„оранжевите" Владимир Стоянов се възползва от неразчетените действия в отбраната на домакините и- не без помощта на персоналния си пазач - се разписа за 0:1. 20-тина минути по-късно отборът от Искърското дефиле можеше да стигне до втори гол - тогава молдовецът Ефим Вълков (с най-висока оценка в тима на гостите) намери непокрит в пеналта Николай Гришев, който обаче пропусна да покачи. Единственото по-чисто положение за моравчани дойде малко по-сетне, когато Иван Иванов проби на скорост по лявото крило, но ударът му премина на сантиметри покрай вратата. 
След почивката гостите се прибраха в собствената половина,разчитайки предимно на контраатаки, и закономерно бяха наказани. В 72-ата минута опитният Георги Янев навърза двама защитници на оселчани и с кинжален изстрел по земята възстанови равенството-1:1. Три минути преди края на срещата Кристиан Кътов пропусна да изведе "лалетата" отново напред, когато след центриране от статично положение стреля неточно с глава в аут. 
В даденото от главния рефер Ивайло Данчев 3-минутно добавено време на мача домакините стигнаха до пълен обраг Победния гол реализира отново Георги Янев с точен удар от границата на пеналта в горния ляв ъгъл на вратаря Лидиян Тодоров за крайното 2:1. 


04.11.2017, 18:13 часа
1279 2
Коментари

0

05.11.2017, 07:35 часа
Тоя председател обича само да лапа всеки ден от наряди, а отбори и играчи псуват до пето колено.

Даци

05.11.2017, 07:14 часа
Милен Лайньов направи врачанското първенство пълна пародия, има поговорка дай на прост човек власт и гледай сайр.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha