"Балкан" II /Ботевград/ изхвърли "Видабаскет" от баражите

"Балкан" II /Ботевград/ изхвърли "Видабаскет" от баражите "Видабаскет" не успя да се пребори за четвъртото място в западния регион на А група, даващо право на участие в баражите за първата шестица. Тимът завършва на пета позиция в подреждането, след като загуби като гост от "Балкан" II с 83:98 в последен мач от редовния сезон. Домакините изиграха много силна втора четвърт, която спечелиха с 33:19 и тя беше в основата на победата днес.
Мачът обаче бе без значение за "Балкан" II, който завършва на шестото място в класирането и също ще играе във втората седмица. Тимът от Ботевград на практика направи услуга на ЦСКА, като победи прекия им конкурент за четвъртото място. Столичният тим е с баланс 4:8, колкото и "Видабаскет", но заради предимство от една точка в преките двубои, го изпревари и ще играе бараж.
За разлика от повечето мачове през сезона до момента, днес старши треньорът на "Балкан" II Венцислав Стоев можеше да разчита и на четиримата играчи от мъжкия тим и това даде отражение и на представянето на отбора му. Най-сериозното предимство бе стрелбата от далечно разстояние. "Балкан" отбеляза 13 тройки срещу 5 за съперника.
Началото на мача бе сравнително равностойно, като домакините имаха леко предимство и след първата част водеха с 20:18. След това обаче "Балкан" взе изцяло инициативата и след много силна игра на почивката се оттегли с преднина от 16 точки. След паузата Видабаскет оказа по-сериозна съпротива на домакините и преди заключителните минути изоставаше с 14 точки. В оставащото време до края гостите опитаха да направят обрат, но без успех.
Трима от "Балкан" II завършиха с дабъл-дабъл. Капитанът Радослав Кочев отбеляза 30 точки и овладя 10 борби, с 25 точки и 10 борби е Александър Илиев. Румен Василев завърши със 17 точки и 12 борби, като той имаше двуцифрени показатели още на почивката. Със 17 точки се отчете и Здравко Христов.
За "Видабаскет" много силно игра Юлиян Цветанов, който записа на сметката си 32 точки и 9 борби. Мартин Горунов е с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби. Атанас Ангелов вкара 13 точки.
22.12.2017, 19:54 часа
556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha