Банда цигани безчинства и граби коли и къщи цяла нощ в Карловско

Банда цигани безчинства и граби коли и къщи цяла нощ в Карловско За една нощ циганска банда от Карлово сътвори 8 престъпления. В понеделник през нощта група от трима цигани с тартор Бирхаяд А., с прякор Хаяд, започнали да вършат куп зулуми. Опитали се да откраднат кола от родния си град, разбили я, но не успели да я задигнат.
След това разбили друга и я подкарали към село Песнопой. Там автомобилът аварирал и циганите го зарязали. После те разбили „Фолксваген“, собственост на военнослужещ. Задигнали колата и документите на собственика.
В село Песнопой тримата проникнали в къща, в която спали стопаните, и откраднали 300 лв., 300 евро, три телефона, 2 лаптопа и ключовете за семейния автомобил, който също задигнали.
Потеглили към село Иван Вазово, но по пътя катастрофирали на мост и едва не се претрепали в дере. Изоставили колата и откраднали трета, също паркирана на улицата.
Снощи въпросната кола е била намерена в циганския квартал „Столипиново“ в Пловдив.
В Карлово са арестувани двама от бандата. Единият – непълнолетен, на 17 години, а другият на 18.
В момента, в който полицейските коли на карловските ченгета спрели в махалата, тарторът Хаяд бил в комшии и видял какво се случва. Той избягал и се скрил в гората. Тази сутрин се е предал сам на полицията.
Хаяд е криминално проявен и е лежал в затвора. Той и единият от другите двама арестувани цигани са братя. 
Тримата са арестувани. Очаква се прокуратурата да поиска 72-часова мярка за неотклонение. Бандата е разследвана от карловските ченгета за стари престъпления, основно кражби.
15.05.2019, 16:15 часа
1900 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha