СТМК Враца спечели национално състезание с водородни модели /снимки/

СТМК Враца спечели национално състезание с водородни модели /снимки/ В събота в София се проведе първо Национално състезание с водородно задвижвани автомодели. Организатор на събитието беше Horizon Grand Prix - Sofia, а съорганизатор - Българска Федерация по Автомоделен Спорт.
В надпреварата за наградата - участие в петото Световното първенство в Чехия, взеха участие четири отбора от Видин, София, Велико Търново и отбора на СТМК - Враца. 
СТМК Враца взе участие с отбор от пет състезателя: Любомир Цветомиров, Никола Костов, Самуил Кулев, Александър и ръководител на отбора - Дамян Петров. 
Надпреварата стартира в 12.00 ч. при отлично подготвена писта и организация, осигурени от домакините и БФАМС и продължи до 16.00 часа. За четири часа участниците освен умелото управление на автомоделите, трябваше да следят за нивото на водород в контейнерите и да ги подменят, както да следят и нивото на заряд в акумулатора и при необходимост също да ги подменят. Броя контейнери както и капацитета на акумулаторите е ограничен и е еднакъв за всички отбори. Целта на състезанието е най много направени обиколки за четирите часа с лимитирания водород и акумулатори.
Най-добре подготвеният автомодел, както и отбор, бе този на "Спортно Технически Моделен Клуб"/Враца/, който заслужено завоюва купата на победителите с 602 обиколки. Втори остана отборът на Велико Търново с 483 обиколки, трети - София, с 430 обиколки, а четвърти остана отборът на Видин с 291 обиколки.
Наградите на победителите - медали и купа за отбора шампион, бяха връчени от организаторите, наблюдаващия представител на Европейския формат - Якоб Коен от Словения и Дамян Петров - Зам председател на БФАМС.
Победителите - СТМК Враца ще представят България на петото издание на Световното първенство, което ще се проведе от 7 до 9 юни в Прага. За състезанието са регистрирани 19 отбора от Австралия, САЩ и Европа. Преставител на Източна Европа за първи път ще вземат участие в такъв световен форум и това е отбора на СТМК - Враца.
27.05.2019, 16:09 часа
847 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha