С изложба завърши фестивалът „Изкуство и култура“ във Видин

С изложба завърши фестивалът „Изкуство и култура“ във Видин С изложба завърши фестивалът „Изкуство и култура“, провел се във Видин.
17 художника от страната взеха участие в тридневен пленер, като накрая представиха своите творби с природни и културни забележителности на крайдунавския град.
Всеки художник ще предостави по една своя картина на община Видин - казаха художниците, участвали в пленера, Петър Дарковски и Симеон Кръстев.
"Избрах панорама на Видин, аз познавам Видин на пръсти и не се концентрирах в нещо конкретно, реших да бъде панорама…Избрах да си нарисувам крепостта "Баба Вида" и една красива бяла къща на площада, която ме впечатли с белотата си, с хубавата архитектура, с красотата си. Видин има характерна европейска, виенска архитектура.. Много има какво да се рисува, но за три дена това успяхме да направим."
Следващият пленер, организиран от Сдружение „Институт за териториални иновации и сътрудничество“, в рамките на проект „Активно изкуство за атрактивен туризъм“,  ще бъде в град Враца след две седмици.
09.09.2019, 12:23 часа
612 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha