5 начина да изгорим повече калории, ходейки пеш

5 начина да изгорим повече калории, ходейки пеш Ходенето помага на организма да се събуди, да поддържа доброто здраве и да изгаря излишните калории. Ако и вие, като много хора, се срамувате да отидете във фитнеса или на групови упражнения, можете да се облечете удобно и да започнете да ходите пеш.
И не, не е необходимо да извървите десетки километри, за да изваяте перфектната фигура, а само да последвате тези 5 прости съвета.
Хълмовете и стръмните улици са най-подходящи за нашето „спортно” ходене. Ако се изкачвате, ще изгорите 50% повече калории, отколкото ако се движите по равни участъци. Стръмните улици ще напрегнат вашето тяло и ще ви изморят, но със сигурност ще доведат до невероятни резултати.

Практикувайте бързо ходене
Със сигурност, ако сте пътували в чужбина, а и у нас, сте виждали възрастни хора, облечени в спортни екипи, които се придвижват по-бързо и от вас. Тези хора знаят, че бързото ходене помага за поддържането на добра форма и ускорява процесите по топене на мазнините.
Трябва да редувате бързо ходене около 30-60 секунди, след това умерено за около 5 минути, за да постигнете желаните резултати.

Включете ръцете в тренировката
Сгънете лактите си под ъгъл от 90 градуса, а след това започнете да ги движите. По този начин ще натоварите и ръцете, които също издават качването на килограми

Удобни маратонки
Изберете маратонки, които са с мека и повдигната подметка. Добре е стелките да са специално пригодени за хора, които се движат много и натоварват крайниците. Ако обувката не е удобна, можете да си докарате някоя травма.

Използвайте бастуни
Скандинавците отдавна знаят, че бастуните са много полезно средство за ходене. Ако искаме да укрепим мускулите си и да отслабнем трябва да се възползваме от тях. Използват се за извършване на динамични движения, с което се изгарят допълнително калории. С тяхна помощ ще изгорите с 20 до 45 на сто повече калории от обикновено.
21.02.2020, 12:20 часа
1152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha