Игри на волята! 8 месеца не стигнаха на съдия Георги Ушев да реши делото срещу Ценко Чоков

Игри на волята! 8 месеца не стигнаха на съдия Георги Ушев да реши делото срещу Ценко Чоков Повече от 8 месеца се оказаха недостатъчен срок за председателя на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев да се произнесе по делото срещу бившия кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Това се вижда от електронното деловодство на съда. В състава, който през февруари е приел казуса за изяснен, са още бившият член на Висшия съдебен съвет Магдалена Лазарова и Красимира Костова. Ушев обаче е докладчик по делото.
На въпросите на "Сега" от апелативния спецсъд отговориха, че съдебният акт още не е изготвен, тъй като делото е с голяма фактическа и правна сложност. То е "многотомно, с множество разпити на свидетели и експертизи, както в досъдебна, така и в съдебна фаза, деянията са десетки, засягащи различни обществени отношения", се казва в обяснението на съда. В него няма ангажимент за срок за приключване на делото.
На първа инстанция в спецсъда през май 2018 г. Чоков се призна за виновен по три от петте обвинения срещу него и осъден на четири години и половина затвор. Част от тях ще му бъдат приспаднати, тъй като той прекара повече от година в ареста. Според съда Чоков е невинен по обвиненията за лихварство и ръководене на престъпна група, но виновен отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж. За да чуе присъдата на спецсъда Чоков беше докаран с линейка и влезе в съдебната зала на носилка.
Синът му Мартин бе осъден на 4 години затвор, обществено порицание и глоба от 5000 лева за закани за убийство, лихварство и побой. Чоков-младши бе оправдан по обвинението за участие в организирана престъпна група. Останалите обвинени за участие в престъпна група бяха признати за невинни, един беше признат за виновен по обвинение в лихварство.
Чокови бяха осъдени и да платят общо над 60 000 лева обезщетение по граждански искове срещу тях.
31.10.2020, 12:17 часа
6732 3
Коментари

врачанин

31.10.2020, 17:28 часа
Съдебната система в нашата мила родина е на дъното в целия европейски съюз и за това я наричаме "храма на нашите илюзии".

до валери

31.10.2020, 15:05 часа
е как кой? солташаците на "баце" - гешев ушев пешев мешев

валери

31.10.2020, 12:31 часа
Каква е заплатата на Ушев и кой му държи сметка - никой!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha