Задържаха кмета на Рио де Жанейро за корупция

Задържаха кмета на Рио де Жанейро за корупция Кметът на бразилския град Рио де Жанейро Марсело Кривела беше арестуван днес във връзка с дело за корупция. Това съобщи телевизия "Глобу", предаде ТАСС.
Арестувани са и още двама души - бизнесменът Рафаел Алвиш и бившият следовател Фернандо Морайш. Тримата са заподозрени като организатори на престъпна схема, осигурявала им възможност да присвояват средства от градската хазна и да изнудват за пари предприемачи, предава БТА. 
Според следствието Алвес използвал връзките си с високопоставени общинари и обещавал на частници съдействие, за да сключат изгодни договори с градската управа.
Кривела е на кметския пост от януари 2017. През ноември т. г. той не успя да получи нов мандат, а сегашният му изтича на 1 януари.
Преди да започне политическа кариера, Кривела е бил евангелистки пастор и е изпълнявал песни в религиозния стил госпъл.
През септември съд в Рио забрани на Кривела да се кандидатира в избори през идните шест години, като го обвини в злоупотреба с власт. Същия месец той бе замесен в друг скандал - според местни медии организирал край градските здравни заведения дежурство на свои подчинени, които пречели на журналистите и проваляли интервюта, като не позволявали на пациентите да се оплакват от работата на болниците, посочва ТАСС.
22.12.2020, 14:09 часа
524 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha