Турнир по тенис на маса се проведе във Враца /снимки/

Турнир по тенис на маса се проведе във Враца /снимки/ Повече от 40 участника се включиха във Втория национален турнир по тенис на маса, организиран от община Враца и клуб по тенис на маса "Бобата". Състезателите участваха в пет различни категории: 
- до 15 години
- до 18 години
- ветерани над 60 години
- некартотекирани към Българската федерация по тенис на маса
- общ открит турнир
Теодор Петров от Враца спечели силния открит турнир, в който се включиха тенисисти от София, Враца, Свищов, Видин, Плевен, Роман и други градове от Северозападна България. На финала той надделя трудно над Петър Христов от Роман с 3:2. 
Състезателите от Роман пък доминираха в турнира за некартотекирани където спечели Велислав Христов и при юношите до 18 години. Там победата взе Петър Христов, надделял на финала над Полина Бенчева. На състезанието до 15 години пък победител стана националът на България при кадетите - Мартин Иванов от Свищов. 
"Трябваше да обявим турнира ни за международен, тъй като имахме и участник от Сърбия", сподели треньорът в Бобата Любомир Георгиев. "Милош Крамаршич от Белград се представи много силно и спечели турнира при ветераните над 60 години. Показателно е, че той пътува от столицата на Сърбия до Враца само за да участва в нашия турнир, като това се случва вече за втори път.", каза още Георгиев.
В състезанието до 15 години много силно се представи и голямата надежда на Враца в тениса на маса - седемгодишната Катерина Салкина. Тя успя да спечели цели пет победи срещу понякога 7 и 8 години по-големи от нея състезатели. Това е нейното трето състезание до този момент, като на всяко едно се представя много добре и редовно взима победи над по-големи от нея деца.
"Много добро впечатление ми направиха децата от Роман", коментира трикратната шампионка на България и треньор по тенис на маса в клуб "Бобата" - Детелина Михайлова. "Личи си, че са тренирали доста упорито в последните години и вече се радват на постоянни успехи. Децата в "Бобата" също напредват бързо, като за две години тренировки направиха крачката от това едва едва да прехвърлят топчето до първите си победи и медали. Сигурна съм, че съвсем скоро Георги Ценов, Слави Светлов, Дарислав Кръстев и Димитър Цветанов ще носят успехи и медали за Враца", каза още Делетина Михайлова. 
Всички победители в турнира получиха специално изработени купи и медали. За най-добрите състезатели имаше и много предметни награди.
Второто издание на турнира се проведе в залата на СКТМ "Бобата", която се намира в сградата на средношколското общежитие до Механотехникума.
07.07.2021, 18:27 часа
1436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha